Det meste af Lago Maggiore ligger mellem Lombardiet og Piemonte, men i nord går den usynlige landegrænse og på den anden side ligger Schweiz med sine bjælkehuse, snetinder og klippeskær. Her, ved den lille by Brissago, landede hovedpersonerne i Ernest Hemingways roman Farvel til våbnene, Frederic Henry og hans elskede Catherine Barkley, efter deres eventyrlige rotur gennem Lago Maggiore på flugt fra det italienske politi. Og det er ikke svært at se, hvorfor Hemingway valgte netop Lago Maggiore til sit mesterværk. Lago Maggiore er kun Italiens næststørste sø, men efter manges mening endnu smukkere end Italiens to andre perler, Comosøen og Gardasøen.

 

1. dag (morgen) fly København-Milano Malpensa
Transfer til Arona
Let frokost i byen inden check in
Eftermiddag: orienterende byvandring.
Arona er en malerisk lille by med en attraktiv søpromenade, badestranden Le Rocchette midt inde i byen og en hul kæmpestatue af den hellige grev Carlo Borromeo med plads til fire personer i hovedet! Men den fineste seværdighed er den gamle borg Rocca Borromeo med legetøjsmuseet Museo della Bambola, hvor man kan beundre Borromeo'ernes enorme samling af dukkehuse og legetøjsbiler
20.00 Middag på hotellet
 
 
File:Borromean Islands (Isole Borromee,
 Lago Maggiore) (6731158321).jpg
2. dag Stresa og Isole Borromee
Morgenmad
Om formiddagen kører vi til Stresa.
De bedste strande ved Lago Maggiore findes i Pallanzabugten, og her finder man også den lille juvel Stresa. Med strålende barokhaver, bugnende shoppinggader og store luksushoteller, der får d'Angleterre i København til at ligne missionshotellet i en provinsby, er Stresa Lago Maggiores mest mondæne og livlige ferieby. Her har aristokrater og rigmænd i århundreder slappet af i bedårende omgivelser, mens de byggede deres villaer og nød det pragtfulde vejr. Fra den kønne, palmebeklædte promenade, Corso Umberto I, ser man ud over hele søen med Isola Bella og de andre Borromeo-øer lige overfor. Vi går en tur rundt i byen inden vi starter vores sejltur ud til De borromæiske øer, hvor greverne af Borromeo-slægten for 400 år siden skabte deres egne små paradiser. Den skønneste er den kun 0,2 km² store ø Isola Bella, som ligner fortæppet til en opera med klipper, hvorpå ti terrasser rejser sig oven på hinanden som Babylons hængende haver.
Den ene halvdel af Isola Bella består af en lille landsby med (skæmmende) souvenirboder samt greveslægtens ufærdige pragtpalads, Palazzo Borromeo, med værker af bl.a. Tiepolo. Flere etager er åbne for publikum. Her overnattede Napoleon Bonaparte og Josephine Beauharnais i 1797 – og man kan stadig se deres seng. Den anden halvdel af Isola Bella udgøres af en typisk barokhave med pavilloner, statuer, obelisker og fontæner mellem blomstrende kamelia, azalea og rhododendron, alt sammen indrammet af fint klippede hække.
Vi sejler derefter videre til Isola Madre, der består af parker fulde af blåregn, agaver og palmer, bittesmå anløbspladser for bådene samt Borromeo-slægtens store 1700-tals villa, Palazzo Madre – og midt imellem herlighederne slentrer hvide påfugle uanfægtede omkring.
 
Billedresultat for isola pescatori
Den sidste ø vi besøger er den lille og maleriske Isola Superiore (eller Isola Pescatori, Fiskerøen), der er den mest autentiske og som altid har tiltrukket kunstmalere. Her er ingen souvenirboder, men til gengæld myldrer Isola Superiore med små restauranter, der serverer friskfanget fisk fra Lago Maggiore.
Her vil der være tid til at spise frokost.
Vi sejler derefter tilbage til Stresa, hvor vi vil have lidt tid til fri disposition, inden vi kører tilbage til vores hotel.
 
 
20.00 Middag på hotellet
 
Billedresultat for lago d'orta
 
3. dag Lago d’Orta
Morgenmad
Efter morgenmaden kører vi til nabosøen, den idylliske Lago d’Orta, den vestligste af de norditalienske søer, der er omkranset af skove og maleriske landsbyer. Helt ude på en odde på den østlige bred af søen ligger hovedbyen Orta San Giulio. Smukke huse kanter de små gyder, som fører til det lille torv og til anløbsbroen, hvorfra vi tager båden over til øen Isola di San Giulio, en tur på kun 10 minutter. Her er meget fredfyldt og uendelig romantisk. Vi besøger øens kloster og kirke, viet til den hellige San Giulio fra 400-tallet.
Frokost på egen hånd.
Ikke langt fra Orta San Giulio ligger et såkaldt "helligt bjerg" (Sacro Monte, se UNESCO), med 20 kapeller tilegnet den Hellige Frans, opført mellem 1500- og 1700-tallet. Efter at have besøgt dette kører vi tilbage til vores hotel og har nogle timer om eftermiddagen til fri disposition.
20.00 Middag på hotellet
Billedresultat for le langhe
 
4. dag Vintur til " Le Langhe"
Morgenmad
Vi forlader Lago Maggiore og kører til det smukke kuperede Langhe, dér hvor de berømte vine Barolo, Barbera, Barbaresco og Dolcetto produceres.Vingårdsbesøg, Canelli-katedralerne ????
Hvem skal vi besøge og hvilken rute skal vi køre?
 
Billedresultat for torino
 
5. dag Torino
Morgenmad
Dagens heldagstur går til Piemontes hovedstad Torino, der, som de færreste udlændinge ved, var Italiens første hovedstad fra 1861 til 1865, efter Italiens samling.Den ligger smukt ved foden af Alperne på den vestlige bred af floden Po, med Frankrig og Svejts lige om hjørnet.
Torino er kendt som industriby og base for FIAT-fabrikkerne, men Torino er mere end det. Byen imponerer med sine store pladser, brede gader med elegante butiksarkader, majestætiske bygninger, kongeslot og kongelig have.Vi foretager en guidet byvandring, for byen skal opleves til fods.
Vi starter på Piazza Castello (på UNESCOs verdensarvsliste) og besøger det imponerende kongeslot. Derfra går vi til Piazza San Carlo med en række spændende historiske bygninger og arkader. Vi besøger også et par af byens kirker, og vi skal også besøge den berømte Caffè Torino.
Der vil også blive tid til at spise frokost inden vi kører tilbage til Lago Maggiore og vores hotel.
20.00 Middag på hotellet (eller bedre med frokostt i Torino?)
 
6. dag Lago Maggiore express
Morgenmad
en kombination af togrejse og sejlads frem og tilbage over den italiensk-svejtsiske grænse.
Vores bus kører os først til Stresa, og derfra tager vi med tog fra Trenitalia til Domodossola, så med panoramatog fra la Ferrovia delle Centovalli/Vigezzina videre til Locarno i Svejts og derfra sejltur tilbage til Stresa.
 
7. dag Como
Morgenmad
Vi kører til Comosøen og byen Como, hvor  vi besøger domkirken og foretager en byrundtur. Efter frokost på egen hånd sejler vi til den eksklusive Villa Carlotta, med en paradisisk park med orangeri og tætte krat af blomstrende kamelia, azalea og enorme rhododendron.
Billedresultat for como villa carlotta
Villaen blev bygget i 1600-tallet og byder på en lille, eksklusiv kunstsamling – bl.a. Bertel Thorvaldsens Alexanderfrise.
Syd for byen Tremezzo, i landsbyen Lenno, skal vi besøge en anden historisk villa, Villa Balbianello, der i dag er museum, men som blev anlagt 1787 med skønne terrasser, der nærmest flyder ud over søbredden.
 
Billedresultat for duomo milano
 
8. dag Milano og hjemrejse
Morgenmad
Vi forlader vores hotel og Lago Maggiore og kører til Lombardiets hovedstad Milano.
Her foretager vi en byrundtur med vores bus og gør bl.a. stop ved den imponerende gotiske domkirke, som besøges. Vi skal også se Leonardo da Vincis berømte freskomaleri Den sidste nadver i kirken Maria delle Grazie-kirke og besøger det tilknyttede museum.
Inden vi kører til Malpensa lufthavn vil der tid til at spise frokost.
 
Billedresultat for l'ultima cena milano
 

 

 

Powered by Website Baker