medlemstilbud

Foreningens medlemmer tilbydes 10% rabat på lejen ved  bestilling af lejlighed i Rom i en hvilken som helst periode frem til 1. oktober 2019 hos bureauet Casa-mia.
Tilbuddet er gældende ved bestilling inden 1. august 2019
Bureauets hjemmeside er: www.casa-mia.dk
 

Billedresultat for evighedernes by

Evighedernes by Rom

Der er nok ikke noget rejsemål, der er udgivet så mange bøger om som Rom, fra klassikerne fra 1800-tallet: Goethes”Italienske rejse” og Stendhals ”Vandringer i Rom”, Carl Ankerfeldts og Christian Ellings rejseførere fra midten af forrige århundrede, glimrende indføringer i Roms historie, kunst og arkitektur som alle endnu er at finde i antikvarboghandlerne, og op til de seneste årtiers stakkevis af rejseførere og restaurantguider, mere eller mindre ligegyldige og hurtigt forældede. Eneste undtagelser er Mogens Nykjærs grundige værker om Peterskirken, pavernes Rom og Det sixtinske Kapel, og Alfredo Tesios Rejsen går til Rom, også fordi den i modsætning til andre rejseførere jævnligt bliver opdateret.

Nu er der på Gads Forlag udgivet et storværk om byen; ikke en man kan have med i lommen, når man går rundt i byen, dertil er den for stor og for tung, men som vil være inspirerende læsning for de rejsende, der godt vil være grundigt forberedt inden de begiver sig ud på rejsen til den evige stad.

Bogen har hele tre forfattere, Jesper Majbom Madsen, Louise Nyholm Kallestrup og Nils Arne Sørensen, alle historikere fra Syddansk Universitet, med hver sit speciale.

Værket er kronologisk opbygget og fortæller hele historien fra Kejser Augustus til i dag. Vægten er lagt på tre markante storhedstider: kejsernes rom i Antikken, pavernes Rom i middelalderen og renæssancen og det italienske Rom fra landets samling til efter Mussolinis fald under 2. verdenskrig.

Bogen er yderst velskrevet, grundig uden at være tung, gennemillustreret med fotos og kort, og forsynet med nyttige registre, så den kan anvendes som opslagsbog og endvidere med noter og litteraturliste.

Evighedernes by Rom

Jesper Majbom Madsen, Louise Nyholm Kallestrup og Nils Arne Sørensen

300 sider, 299,95 kr. Udkommer 20/6 2019.

Gads Forlag

Bogen tilbydes foreningens medlemmer med en rabat på 10% (hvis du er interesseret, så send en mail til info@italiensk-forum.dk)

 

Italiensk forums formand Niels Bertelsen har skrevet en bog om det ukendte Toscana, bl.a. om de mange småbyer, som besøges på foreningens rejser.

Omveje i Toscana
Bertelsen, Niels [Isbn 978-87-92824-26-4]

Normalpris 295,00  Medlemspris 195,00

 

 

.

Billedresultat for omveje i Toscana
Toscana kender vi for dens dejlige natur, vidunderlige kunst og de store kulturbyer Firenze, Siena, Pisa og Lucca.

Men her præsenteres vi for et andet Toscana, som man sjældent ser beskrevet: de mindre byer og landsbyer, som ikke gør så meget væsen af sig, men som netop rummer Toscanas sjæl, drømmen om det lykkelige Toscana.

I 14 turforslag fortælles om landet og folket, historien, kunsten, kulturen og arkitekturen, og her gås et spadestik dybere end normalt.

Niels Bertelsen har i flere perioder boet og opholdt sig i Italien, især Toscana og Rom, og har en stor kærlighed og et dybtgående kendskab til landet, som han her gavmildt øser ud af.
             

Bogen er rigt illustreret af Margit Østergaard

 

Lektørudtalelse fra DBC (Dansk bibliotekscenter)

 
Anvendelse/målgruppe/niveau
Værket henvender sig til den engagerede turist, navnlig kultur-turist,
der holder af at gå egne veje for at finde de mere ydmyge steder med
de store oplevelser.
 
Beskrivelse
Niels Bertelsen har i lange perioder opholdt sig i Italien og udsender bogen for at delagtiggøre andre i sine fund og oplevelser. Bogen omhandler Toscana, men perler som Firenze, Siena m.fl. må læseren søge oplysninger om andetsteds. I stedet inviterer Bertelsen på 14 ture rundt i det mere ukendte Toscana, hvor han opsøger de mindre kendte byer og ruter i det skønne landskab.
Han har en utrolig detalje-rigdom i sin fremstilling, når han næsten skridt for skridt går gennemde små byer og kyndigt udpeger huse, torve, paladser, kirker og udsigtssteder - med besked om, hvor nøgler kan hentes m.v. Han giver gode råd om, hvor man får fx fremragende egnsretter til fornuftige priser, og hvor man kan indlogere sig på et velbeliggende landbrug. På den måde samler
han egnens historie og nutid i én generøs sum til den engagerede turist. Her er veloplagt inspiration til flere års udflugter i Toscana.
Illustreret med små gode tur- og bykort og charmerende vignetter af scenerier og kunstneriske detaljer.
 
 
Sammenligning
Et fremragende supplement til den gængse rejselitteratur om Toscana, anvendelig i et felt fra en klassiker som Odd Brochmans Toscana, 1972, til fx Fjording Det ægte Italien, 2011, der også vægter netop det personligt opsøgende højt.
 
Samlet konklusion
Fremragende guide til den passionerede Toscana-turist.
                         
Torben Wendelboe
 
print