medlemstilbud

Foreningens medlemmer tilbydes 10% rabat på lejen ved  bestilling af lejlighed i Rom i en hvilken som helst periode frem til 1. august 2016 hos bureauet Casa-mia.
Tilbuddet er gældende ved bestilling inden 1. juni 2016
Bureauets hjemmeside er: www.casa-mia.dk

Italiensk forums formand Niels Bertelsen har skrevet en bog om det ukendte Toscana, bl.a. om de mange småbyer, som besøges på foreningens rejser.

Omveje i Toscana
Bertelsen, Niels [Isbn 978-87-92824-26-4]

Normalpris 295,00  Medlemspris 195,00

 

 

.

Omveje i Toscana
Toscana kender vi for dens dejlige natur, vidunderlige kunst
og de store kulturbyer Firenze, Siena, Pisa og Lucca.

Men her præsenteres vi for et andet Toscana, som man sjældent
ser beskrevet: de mindre byer og landsbyer, som ikke gør så meget væsen af sig, men som netop rummer Toscanas sjæl, drømmen om det lykkelige Toscana.

I 14 turforslag fortælles om landet og folket, historien, kunsten, kulturen og arkitekturen, og her gås et spadestik dybere end normalt.

Niels Bertelsen har i flere perioder boet og opholdt sig i Italien, især Toscana og Rom, og har en stor kærlighed og et dybtgående kendskab til landet, som han her gavmildt øser ud af.
             

Bogen er rigt illustreret af Margit Østergaard


Lektørudtalelse fra DBC (Dansk bibliotekscenter)

 
Anvendelse/målgruppe/niveau
Værket henvender sig til den engagerede turist, navnlig kultur-turist,
der holder af at gå egne veje for at finde de mere ydmyge steder med
de store oplevelser.
Beskrivelse
Niels Bertelsen har i lange perioder opholdt sig i Italien og udsender bogen for at delagtiggøre
andre i sine fund og oplevelser.Bogen omhandler Toscana, men perler som Firenze, Siena m.fl.
må læseren søge oplysninger om andetsteds. I stedet inviterer Bertelsen på 14 ture rundt i det
mere ukendte Toscana, hvor han opsøger de mindre kendte byer og ruter i det skønne landskab.
Han har en utrolig detalje-rigdom i sin fremstilling, når han næsten skridt for skridt går gennem
de små byer og kyndigt udpeger huse, torve, paladser, kirker og udsigtssteder - med besked om,
hvor nøgler kan hentes m.v. Han giver gode råd om, hvor man får fx fremragende egnsretter til fornuftige priser, og hvor man kan indlogere sig på et velbeliggende landbrug. På den måde samler
han egnens historie og nutid i én generøs sum til den engagerede turist. Her er veloplagt inspiration
til flere års udflugter i Toscana.
Illustreret med små gode tur- og bykort og charmerende vignetter af scenerier og kunstneriske detaljer. Litteratur.
 
Sammenligning
Et fremragende supplement til den gængse rejselitteratur om Toscana, anvendelig i et felt fra en klassiker som Odd Brochmans Toscana, 1972, til fx Fjording Det ægte Italien, 2011, der også vægter netop det personligt opsøgende højt.
Samlet konklusion
Fremragende guide til den passionerede Toscana-turist.
                         
Torben Wendelboe
 
 
Italien – Vinen, maden, huset & livet i Piemonte
Musmann Forlag
 
Vejledende udsalgspris kr. 299.00   Medlemspris kr. 200.00 + event. forsendelse
Ny udgave af bogen ’’Piemonte’’ i lækkert og indbydende coffee table-format. “Italien – Vinen, maden, huset & livet i Piemonte” er en kombination af en eventyrlig fortælling om livet, mennesker, vin, mad og traditioner i Piemonte og kontante fakta om at købe og restaurere hus i Italien fra A-Z.
 
En flot bog fyldt med fotos af skønne huse, naturen, livet, mennesker, madopskrifter, vinen og områdets kulturelle højdepunkter. Piemonte er verdensberømt for sine vine, Barolo, Baberra, mv. og for sit spændende køkken, gamle kulturbyer og fantastiske natur.
 
Vi besøger både eksotiske restauranter og trattoriaer, samt en række af de bedste og mest interessante vingårde og mange af områdets spændende personligheder.
 
Bogen er både en fængslende historie og et godt værktøj der vil give læseren modet og anvisninger til selv at gå i gang med at realisere drømmen om eget hus, uanset hvor det måtte blive i Italien.
 
Erik Bjørn er fotograf med egen virksomhed i København. Købte i 2008 en faldefærdig ruin højt oppe i bjergene i Piemonte. Med kyndig bistand fra Jesper Remo forvandlede de ejendommen til et helt fantastisk hus, med dyb respekt for de gamle italienske byggetraditioner.
 
Jesper Remo har gennem de seneste 10 år været bosiddende i Piemonte og har et meget stort lokalt kendskab til området. Jesper beskæftiger sig med at finde godt beliggende, restaureringsmodne ejendomme og med at styre lokale håndværkere som konsulent i restaureringsfasen.
 
På hver sin Vespa-scooter har Erik og Jesper kørt Piemonte tyndt i deres jagt på spændende mennesker og historier. Det er blevet til en række vidunderlige anekdoter om menneskers levemåde, fantastiske vine, gode råvarer, madlavning, unikke opskrifter og utrolige historier.
 
SLÆGTEN BORGIA
Magt, begær og brutalitet i renæssancens berygtede familiedynasti
 
G. J. Meyer, oversat af Lasse Rask Hoff
Informations forlag
 
466 sider, illustreret
Vejl. udsalgspris. Kr. 329,95 Medlemspris: kr. 300,00 + event. forsendelse
 
Magt, sex og intriger. Det ultimative værk om en af verdenshistoriens mest fascinerende familier. Af forfatteren til Tudors.
 
I løbet af det tumultariske halve århundrede, som eftertiden kender som renæssancen, var slægten Borgia i centrum af det magtspil, der rasede mellem Europas konger og de italienske krigsherrer. Fem århundreder efter deres fald står de stadig som uforanderlige symboler på menneskelig magtbegær og ondskab. Slægtsnavnet Borgia er nærmest blevet synonymt med korruption, nepotisme og grådighed. Rodrigo Borgia er notorisk berygtet, fordi han købte sig til paveembedet og prostituerede den romerske kirke. Cesare Borgia, en forræderisk og uhørt kynisk morder, var angiveligt inspirationen bag Machiavellis Fyrsten. Og sidst, men ikke mindst, Lucrezia Borgia, der var lige så moralsk fordærvet, som hun var smuk. 
 
Med udgangspunkt i sjældent kildemateriale tegner G. J. Meyer et nyt billede af personerne bag de myteomspundne karakterer. Samtidig kaster han lys over den gyldne æra, de var med til at definere – en tid med store krige og enorme politiske omvæltninger. Meyer graver ned under rygterne og myterne og fortæller i et rigt sprog den virkelige historie om den famøse renæssancefamilie. 
 
Slægten Borgia har dannet baggrund for et utal af fremstillinger i bøger og film og senest en populær tv-serie af samme navn, der herhjemme er blevet vist på DR2.
 
ANMELDERCITATER
 
"For det store publikum til historiske beretninger bygget på dokumentarisk stof. Den underholdende og detaljerige historiske beretning virker veldokumenteret og ligger absolut i den gode og seriøse ende af mange kulørte beretninger om Borgiaerne." Lektørudtalelse
 
 Kampen om Italien
                                                                                                        
  Normalpris 299,00 kr.

 Medlemspris 200,00 + forsendelse 46 kr.                 

 (lavere pris ved forsendelse af   flere bøger til samme adresse)                                               

 Kampen om Italien, skrevet af Sven Lundberg, behandler hele den dramatiske periode fra de første forsøg på at befri og samle Italien – og frem til landet, efter fascismens fald, bliver en republik. Men der trækkes linjer op til nutidens Italien, hvor især fascismens indflydelse stadig optager sindene.

Det er første gang, denne brede fortælling, med kritisk distance, findes på dansk. Bogen på 336 sider, i stift bind, indeholder ca. 120 billeder, i farve og sort/hvid. Langt de fleste er aldrig før blevet brugt i danske bøger. Se meget mere om bogen på bogens hjemmeside: www.italien-historie.dk.

Et par anmeldelser af bogen

Fra Det ny Clarté, april 2012:

”Bogen er en glimrende beskrivelse af de historiske forudsætninger for den moderne italienske republik, som netop blev etableret i 1948. --- . Bogen kan varmt anbefales. Jeg vil også fremhæve bogens fine fremtoning og med mange gode illustrationer – inkl. nogle fine informative geografiske farvekort.”

 

Fra Historie-online.dk, januar 2013

” Bogen kan klart anbefales hvis man ønsker en hurtig og vidende indføring i Italiens historie i perioden 1799-1948. --- . Bogen er rigt illustreret med gode kort og især fotos hjemskaffet fra italienske forlag og arkiver - fotos der i mange tilfælde ikke bare er standardvarer fra de internationale bureauhylder.”

 

 
Campanien - Napoli
Heegaard, H.J. [Isbn 978-87-92662-64-4]

Normalpris 299,00kr.

Medlemspris 260,00

Campanien - Napoli

Var blyforgiftning en af årsagerne til romerrigets fald? Og kommer talemåden ”Se Napoli og dø” fra en syfilisepidemi i 1400-tallet, eller den nærliggende by Mori? Disse spørgsmål er kun to blandt mange som H.J. Heegaard forsøger at besvare i sin bog, Campanien-Napoli. Bogen er et omfattende portræt af en af Syditaliens fem regioner, Campanien, og dens kontrastrige hovedstad, Napoli.

Campanien-Napoli giver den rejselystne læser muligheden for at komme bagom turistglansen, hvor H.J. Heegaard giver sit bud på hvad, indtil nu, har været med til at forme italienerne og den sydlige egn af Italien. Det er en oplagt bog for enhver der vil vide noget mere indgående om egnens baggrund. Heegaard har været på dannelsesrejse i området og deler nu ud af sin viden om egnens pittoreske omgivelser, arkitektur, mad og historie. Bogen er således en samling af interesseområder, blandt andet et kapitel om danske kunstnere i Napoli-området, en udførlig behandling af det historiske Vesuv og Pompeji, beskrivelser af Napolis undergrund, og mange tips til den rejsende vedrørende indlogering, infrastruktur og kulturelle særligheder. Til den kulinarisk interesserede er der også et kapitel om egnens retter, inklusive nogle madopskrifter.

Heegaard har gennemgående det historiske felt med i alle kapitler og bruger litterære referencer til H.C. Andersen, Stendhal og Goethe at underbygge, hvordan egnen har haft sin indvirkning på hele verdens kunstnere – en påvirkning, der strækker sig over flere århundreder.

Campanien-Napoli er rig på informationer og er et godt tilbud til enhver der har lyst til at dykke ned i Campaniens kulturhistorie og lære mere om egnen, før man selv begiver sig ud på egen dannelsesrejse i Italien.
 

 
Ovenstående to bøger kan bestilles på italiensk@forum.dk
 
 
Vin & Kultur

Tidsskriftet SFINX

Aarhus Universitet

Victor Albecks Vej 3 (indg. fra Ndr. Ringgade 1)
 
DK-8000 Århus C

Kontoret er åbent mandag, tirsdag, torsdag, fredag mellem 10-12.

Tlf. 70 20 26 36 sekretariat

Fax 89 42 22 87

 Email sfinx@tidsskriftetsfinx.dk

Vi kan endvidere i samarbejde med Romforeningen SPQR tilbyde følgende:

Eva Ravnbøl og Søren Rud: Romerske restauranter/ Romerske retter III, 175 sider med mange illustrationer og fyldige madopskrifter, kunne allerede købes til favørpris på vores temadag. Den kan bestilles til  medlemspris:

119,00 kr. plus porto og forsendelse 46,00 kr. (normalpris 189,00 kr.)

Thomas Harder og Hans Scheving: Glimt af Rom, en lystlæsning om byens tusindårige historie, disponeret i et kronologisk forløb og i temaafsnit, 420 sider, i stort format  og rigt illustreret. Udkommet maj 2009, kan bestilles til medlemspris:
220,00 kr. plus porto og forsendelse 95,00 kr. (normalpris 399,00 kr.)
 
Thomas Harder: Rom amore mio, en anderledesrejseguide for alle dem som elsker Rom og hinanden, 183 sider illustreret rejseguide.  Udkommet april 2009, kan bestilles til medlemspris: 110,00 kr. plus porto og forsendelse 46,00 kr. (normalpris 199,00 kr.)
 
Bøgerne kan bestilles hos SPQR, Vesterdalen 52, 2870 Dyssegård tlf: 51821192/22306460 eller E-mail: mogensbang@vesterdalen.dk og skal samtidig betales på Selskabets konto: 4120 7950914534 husk titel og bestillerens navn.
 
S P A R   P O R T O E N 
du kan afhente de bestilte og betalte bøger mod kvittering eller kontant på selskabets adresse: Vesterdalen 52, 2870 Dyssegård (nær Dyssegård S- tog station og bus 43) efter nærmere telefonisk aftale eller en E-mail

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

Steffen Lange skrev d. 14. januar i Midtjyllands Avis:
Vin & Kultur kunne lige så vel have været bragt i bogform - og kostet det dobbelte. Nu er der »kun« tale om et tidsskrift, men helt sikkert et af dem, der vil have lang holdbarhed. Derhjemme ryger »Vin & Kultur« i hvert fald ind på hylden ved siden af vinbøgerne.
 
Magasinet tilbydes til 55 kr (normalpris 79.95) til medlemmer.
Køb skal ske direkte ved henvendelse på Tidsskriftet SFINX’ kontor på Aarhus
Universitet eller ved et af Rejseforeningen Italiensk Forums arrangementer i for- og efteråret 2011.
Det kan også tilsendes med posten: pris 90 kr inkl. porto). Bestil da Vin & Kultur pr. mail til SFINX eller ved telefonisk henvendelse. Og oplys at du er medlem.

 

Tidsskriftet SFINX
 
Medlemmer tilbydes også introduktionsabonnement på Tidsskriftet SFINX.
Udkommer 4 gange årligt: special pris for abonnement 2012
for medlemmerne: 250 kr (kun hvis man ikke har abonneret i 2011!
OBS: Tilbudet gælder indtil 1. maj 2012).
 
Nr. 1 tilsendes med det samme.
Nr 2. ca. d. 1. juni. Dobbeltnummer (68 sider) der handler om Gardasøen og Verona
Artikler bl.a. om: Bronzealderen ved Gardasøen; Det romerske Verona, Dante i Verona; Scaglierne kunst, San Zeno, Opera, Turismen, Slaget ved Solferino, Gabriele D’Annuzio - og meget mere.
 
Som abonnent på SFINX får du tilbud om bøger (10% rabat på alt hvad SFINX har udgivet), kulturrejser og andre arrangementer.
print