Rejse- og kursusledere

Er dannelsesrejsernes tid forbi?

Det kunne man godt tro, når man ser rejsebureauernes udbud af rejser.

I Italiensk Forum tror vi imidlertid, at der er stadig er behov for kulturrejser, der giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et områdes kultur og historie.

I århundreder har folk valfartet til Italien for at opleve områdets rige kultur og historie, der går helt tilbage til grækerne, etruskerne og romerne og fortsatter gennem den tidlige middelalder, højmiddelalderen og senmiddelalderen til renæssancen og barokken. Den italienske halvø har i århundreder været et af Europas mest velhavende og udviklede områder. Det er ikke tilfældigt, at der er så mange, der gennem tiderne er taget derned i varmen syd for Alperne på dannelsesrejse, og at der stadig er mange "gode" steder at besøge.

Vi er en gruppe af rejseguides og rejsende fra det hedengangne EVROFORVM, som savner vandreturene i Rom, at sidde ved siden af Palladios Basilika i Vicenza og drikke en kop kaffe, at nyde en lun aften på torvet i Cortona, at male en akvarel på Campoen i Siena, at gå på opdagelse i Signorellis dommedagsscene i domkirken i Orvieto ... ja vi kunne blive ved. Fik vi nævnt maden?

Her får du lidt mere at vide om hvem vi er:

Niels Bertelsen
Jeg har læst italiensk på København Universitet og har siden 1972 undervist i sproget. Jeg har endvidere oversat både fiktion og faglitteratur fra italiensk til dansk.
1980-86 arbejdede jeg på Center for Sydeuropæiske Studier ved Roskilde Universitetscenter.
I 1986 var jeg med til at starte rejsebureauet Sydeuropacentret og i 1992 var jeg medstifter af rejsebureauet EVROFORVM.
Her var jeg ansvarlig for produktionen og var samtidig ind i mellem rejse- eller kursusleder på ture til Rom, Mellem- og Norditalien.

I 2008 var jeg medstifter af rejseforeningen Italiensk forum, som jeg har været formand for gennem alle årene.

For foreningen har jeg været rejseleder på ture til Cortona/Toscana, Rom, Venezia og Veneto, Friuli, Emilia-Romagna og Puglia
Jeg har endvidere gennem årene arbejde som free lance journalist og har for nogle år siden skrevet en bog om Toscana: Omveje i Toscana, Forlaget Undergrunden.
e-mail: nielsbertelsen@mail.dk

Dodo Astrup
Jeg har studeret italiensk og har siden 2001 arbejdet som freelance rejseleder i Italien for forskellige rejsebureauer. Jeg har haft grupper med i stort set hele Italien inklusiv Rom og det allersydligste Italien.
Adskillige af disse rejser har været kulturrejser med vægt på historie, kunsthistorie og arkitektur. 
Jeg har for Italiensk forum været rejseleder på ture til Puglia, Napoli og operarejse til Torre del Lago og Vrona.
e-mail: dodomarit@city.dk
 
 

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person,
 nærbilledeLouise Haugaard er dansk, men er opvokset i Firenze og Figline, hvor hendes forældre har en landejendom med B&B. Louise har studeret Business og tourist service på universitetet i Firenze og er autoriseret guide i Toscana. 

 

Billedresultat for jørgen ussing arkitekt Jørgen Ussing er arkitekt med tegnestue i Løkken i Nordjylland. Han har gennem mange år undervist i akvarelmaling. Jørgen siger om sin akvarelverden: Jeg holder af akvarellen som udtryksform fordi den kan så meget lige fra det sarteste sarte til det vildeste vilde.
Akvarellen kan noget som oliemaleri og acryl ikke kan i dens transparente farveverden.
Akvarel er kunst uden fortrydelsesret. Når farve rammer papiret suger det farven og så er det ikke sådan at rette i.
eg udfordrer gerne akvarellens muligheder og arbejder med store formater. Akvarellen er fantastisk til det hele. 

 

Søren Bertelsen
Søren Bertelsens baggrund for at guide i Italien er uddannelser som arkitekt og folkeskolelærer med linjefag i bl.a. billedkunst og historie.
Foruden projektarbejde for en række mindre tegnestuer i Jylland, har han i 1990'ere arbejdet tre og et halvt år som arkitekt på den nordtyske byplanlægnings-tegnestue "Planungsbuero a&a." Her var han bl.a. beskæftiget med at lave omfattende byplanundersøgelser af Landeshauptstadt Schwerin og industribyen Rostock i det forhenværende Østtyskland samt forskellige projekter i Hansestaden Lübeck.
I en årrække har han guidet for rejsebureauet EVROFORVM i Italien og siden for Italiensk forum. Der har bl.a. været tale om temarejserne "Venedig og arkitekten Palladio," "Middelalderens og renæssancens byer i Toscana" og ”Karnevallet i Venedig.”
Se hans hjemmeside om arkitekturstilarterne på www.danskarkitektur.dk
Han arbejder nu som folkeskolelærer i Ballerup.
e-mail: soren.bertelsen@danskarkitektur.dk

 

Otto Käszner
Jeg er uddannet som arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole og har været ansat på private tegnestuer 1959-72 og arbejdet i Kenya 1972-79.
I perioden 1989-99 var jeg stadsarkitekt i Københavns Kommune. 
Jeg har tegnet og arbejdet med akvarel gennem årene, dels som et af arkitektens traditionelle værktøjer i.f.m. registrering og visualisering dels con amore.
Fra 1979 har jeg hyppigt foretaget rejser til europæiske arkitekturstæder. 
Jeg har anvendt tegning og akvarel som illustration til artikler, foredrag og plakater.
Jeg begyndte at undervise i Cortona i 2003, og har også været rejseleder på arkitekturrejse til Veneto og Venezia omkring Palladios arkitektur.
e-mail:
otto.kaszner@mail.dk

 

Odd LarssonOdd Larsson
Målare, grafiker, tecknare och illustratör, som även sysslar med skulptur, artists´ books m m. Bosatt på Frösön, Sverige där jag målar och gör grafik - och sedan 17 år tillbaka tidvis bosatt i Danmark där jag också gör grafik och är medlem i Danske Grafikere. Jag ställer ut regelbundet, och har visat mig i separat- och grupputställningar i alla de nordiska länderna.
Sedan 1979 undervisar jag på konstskolor, vid kortare och längre kurser/workshops samt föreläser om konst. Jag reser gärna, med förkärlek till Italien där jag under flera somrar har haft akvarellkurser i Toscana. Under de senaste tio åren har jag också vidareutbildat konstnärer i non toxic-grafik, serigrafi och fotopolymér på uppdrag av AF-Kultur.
www.oddlarsson.com    mail@oddlarsson.com

 

Uffe Boesen
Igennem en stor del af mit liv har jeg kombineret mit arbejde med mine interesser. Dette er kommet til udtryk i en lang række forskellige kunstneriske aktiviteter, hvor jeg har trukket på mit kreative håndelag, samt mine håndværksmæssige og kunstneriske kunnen.
 
Uddannelse og faglige kvalifikationer:
Akvarelunderviser ved forskellige aftenskoler samt Kræftens Bekæmpelse, Animationsuddannelse fra Dansk Tegnefilms kompagni, Dukkemageruddannelsen ved Thy Teater, Tegne og male uddannelse ved Ny Carlsberg Glyptoteket. Dette har givet mig stor erfaring med materialer, proportioner, formgivning og teknikker.
www.uffeboesen.dk     info@uffeboesen.dk

 

 

 

 

 

 

 

print