8 dages flyrejse til Venedig 20. - 27. maj 2017 - med eller uden kursus i tegning og akvarelmaling

Klosterpensionen Cardinal Piazza

 
En introduktion til eller et gensyn med Venedig
 
Et besøg i Venedig behøver ingen undskyldning eller nærmere begrundelse. Der ligger hos mange af os, et måske slumrende, men vedvarende ønske om at opleve eller genopleve byens herligheder og særpræg. Få byer er som Venedig sig selv i den forstand, at de ligner ingen anden – byer som Amsterdam, Skt. Petersborg, New York (Manhattan) – med vandet som strukturerende og karaktergivende element.
 
Det er hensigten med besøget, at deltagerne selv afsøger og oplever byen efter et par indledende fælles byvandringer.
 
Venedig er som sagt en by som ingen anden; drømmenes og kunstnernes by, og for mange et symbol og en sindsstemning, men også gennem århundreder et handelscentrum med en position, hvorfra de styrede handelen med det østlige middelhav og videre østpå. Venedig var hovedimportør af de krydderier og andre luksusartikler, der var så vigtige for de riges liv i middelalderen og renæssancen. 
 
Gennem de sidste århundreder er symbolikken og stemningen blevet præget af et vist forfald. Forurening, stigende vandstand og mange tomme huse truer byens dagligdag, men set udefra er det et forfald, der kun bidrager med endnu mere skønhed.    
 
Venedig er en fantastisk by med skønne paladser, kirker og mange små pladser. Går man i de mange smalle, spændende gyder, ja så står man pludselig på en herlig lille plads, eller må henover en af de mange små kønne broer, der går over kanalerne med sejlende både og gondoler.
 
Kunstnere har hyldet byen, ikke blot for dens skønhed, men også for dens utrolige lys, der skyldes reflekserne fra vandet. En maler som Turner har gengivet dette lys helt fantastisk. Byen har også haft sine egne betydelige kunstnere som Tizian, Tintoretto, Veronese og Tiepolo. I vore dage er Biennalen en kunstnerisk tilbagevendende begivenhed i den internationale kunstverden.
 
Maleholdet skal gå på opdagelse i byen og finde egnede steder for deres lyst til at tegne og male, men vi skal også - kursister som ikke-kursister - besøge nogle af de smukke kirker og San Rocco skolen med Tintorettos malerier. Vi skal blandt andet besøge Frari-kirken med dens mange fine malerier og San Polo med Tiepolos Via dolorosa og San Pantalon kirken med verdens største canvasmaleri i loftet. 
 
Og naturligvis skal vi også beundre Venedigs største og mest berømte plads, Markuspladsen, med dens kirke, berømt for dens byzantinske mosaikker, dogepaladset, prokuratierne og biblioteket.
 
Padova
Byen bryster sig af, hvad den ikke har: en helgen uden navn, en eng uden græs og en cafè uden døre.
Helgenen uden navn er Sankt Antonius, men for padovanerne er han simpelthen helgenen, som de ikke føler, at de behøver at nævne ved navn.
 
Engen uden græs, eller som den hedder på italiensk: Prato della Valle (dalengen), er i virkeligheden en plads, der med sine 90.000 m2 og sin rige kunstneriske udsmykning ikke er blandt de meste undseelige.
En af de største af sin art er også caféen Pedrocchi, der godt nok har døre, der imidlertid altid står på vid gab, på grund af de mange besøgende, der konstant strømmer ind og ud.
Et stykke eklektisk arkitektur fra sidste halvdel af 1800-tallet, der tidligere var mødested for byens intellektuelle – deraf betegnelsen litterær café.
Padova savner således ikke storhed, der kan sammenlignes med storesøsteren Venezia.
Et andet grandiøst bygningsværk er Palazzo della Ragione (kaldet il Salone) fra 1218, oprindelig byens retsbygning.
Salonen på den øvre etage er den største ”hængende” sal i verden. 81 m lang , 27 m bred og 27 m i højden.
Padova har endvidere Italiens og Europas næstældste universitet (efter Bolognas) fra 1222, hvor blandt andre Galilei har undervist.
Universitetet har bevaret mange interessante bygninger, blandt andet det, der indeholder det anatomiske teater.
Imponerende er også Antonius Basilikaen, eller Helgenens kirke som padovanerne kalder den, som blev påbegyndt i 1232 i forbindelse med Antonis helgenkåring, og som i et af kapellerne opbevarer nogle af hans jordiske rester.
Den er 110 m lang og kuplen er 67 m høj.
Basilikaen er opført over en neget lang periode, hvilket arkitekturen bærer præg af. Stilarterne er mange, fra byzantinsk og romansk til gotiske og med enkelte elementer i renæssance og barok.
Den rummer fine freskomalerier i gotisk stil af malerne af Altichieri og Giudo dè Menabuoi og skulpturer og bronzerelieffer af den florentinske renæssancekunstner Donatello.
I Padova vil der også være mulighed for at opleve en smuk natur, om end en noget tæmmet af slagsen.
Gennem byen løber floderne Brenta og Bacchiglione. Førstnævnte har sin udmunding i Adriaterhavet ved Venezia og sidstnævnte løber sammen med Po, Italiens største flod.
 
Derudover er der et net af kanaler i og uden for byen, som alle besejles. 
 
Hvad Padova imidlertid nok er mest berømt for er det fantastiske Scrovegni kapel udsmykket med freskomalerier af Giotto i 1305.
Giotto kaldes den første moderne maler idet han brød med den stive, todimensionelle stil og dermed banede vejen for renæssancekunsten.
Han er nok mest kendt for sin freskecyklus over Frans’ liv i San Francesko-kirken i Assisi, men her i Scovegni-kapellet finder vi et mere komplet og forfinet værk af kunstneren, der skildrer Kristus' og Jomfru Marias liv.
 
 
Vi skal i Venedig bo på klosteret Casa Cardina Piazza, indrettet i palæerne Minelli og Contarini fra 1700-tallet, ved kanalen Rio Madonna dell'Orto (foto herunder) i en fredelig del af det ellers meget livlige kvarter Cannaregio.
Området hvor vi skal bo er mere autentisk end de fleste andre i byen, fortrinsvis med boliger og med små hyggelige cafeer, restauranter og butikker.
Klosterpensionen har enkle, men nydelige værelser, alle med privat bad. Det har fælleslokaler og morgenmadssal samt en dejlig klosterhave. Klosteret er i arkitektonisk og kunstnerisk henseende utrolig interesssant.
I klosterets kapel finder man bl.a. en fremragende altertavle fra 1500-tallet, Ecce Homo, af billedhuggeren Giammaria Mosca. Altertavlen befandt sig tidligere i Markuskirken.

 
Kanalen ved klosteret

 
 
Canal grande
 
 

Dagsprogram

Lørdag 20. maj

10.35 Check in i Kastrup lufthavn skal være afsluttet

11.35 Flyafgang med Norwegian.

13.35 Ankomst til Venezia

Transfer med vandtaxi direkte til
klosterpensionen.

                                                


Cannaregio  - Markuspladsen

18.00 Introduktion til de kommende dages program og kort spadseretur i kvarteret omkring klosterpensionen. Her besøger vi den lokale gotoske kirke Santa Maria dell'Orto, som ligger nær klosteret. Den elegante, lyse kirke rummer megen spændende kunst, bl.a. værker af Tintoretto, der var sognebarn under kirken, Bellini, Vivarini og Cima da Conegliano. 

20.00 Tilbud om fælles middag på restaurant nær klosteret.
 
Søndag 21. maj
Morgenmad
10.00-14.00 kursus
16.30 ca. 2 1/2 times byvandring (for alle - inkluderet). 
Vi starter vores byvandring ved at gå til Campo San Bartolomeo, byens kulturelle og handelsmæssige centrum, hvor vi skal møde vores dansk-italienske guide. Pladsen er opkaldt efter kirken og blev påbegyndt i 1070. Fra slutningen af 1300-tallet var den kirke for den tyske menighed fra det nærliggende Fondaco dei tedeschi.
Derfra går vi langs Canal Grande ad Riva del Ferro og Riva del Carbon og beundrer de smukke palæer langs byens hovedkanal. Vi kommer senere bl.a. forbi det berømte teater La Fenice og afslutter vores turpå Markuspladsen, Piazza San Marco, Venezias centrale plads. Den 175 m lange plads domineres af Markuskirken og dens kampanile. I den modsatte ende ligger bymuseet Museo Correr, på langsiderne administrations-bygningerne Procuratie Vecchie og Procuratie Nuove (1400-1700-tallet) samt Urtårnet fra 1496. På pladsens udløber mod lagunen, Piazzetta San Marco, står to granitsøjler fra 1100-tallet med bronzestatuer af den vingede Markusløve og af byens oprindelige skytshelgen, San Teodoro; på hver side ligger Dogepaladset og den gamle biblioteksbygning Libreria Vecchia (1500-tallet), der ligesom kampanilens Loggetta er tegnet af Jacopo Sansovino. Herfra kan vi nyde udsigten over lagunen og Canal Grande og den imposante kirke Santa Maria della Salute på den modsatte side og Isola di San  Giorgio med Palladios berømte kirke.
                        
 

Klosterhaven - kanalen ved klosteret
                                                         

Mandag 22. maj

Morgenmad

09.00-13.30 kursus

16.30-19.00 Byvandring (for alle - inkluderet)

Vi starter dagens byvandring med vores lokalguide med at gå gennem den jødiske ghetto.
I 1492 blev alle jøder, som ikke lod sig døbe, fordrevet fra Spanien, og mange af dem endte her i Venedig, som kom til at give navn til ghetto-begrebet. I 1516 blev jøderne nemlig tvunget til at bo i Cannaregio nær et støberi (ghetto på venetiansk). Ghetto-kvarteret var omsluttet af kanaler, og der blev bygget porte til bydelen, der blev bevogtet af kristne og lukket af om natten. Portene blev fjernet i 1797, men de trange forhold kan stadig fornemmes i denne del af Cannaregio.
 
 

Frarikirken  - Scuola San Rocco
 
Vi fortsætter over Barfodsbroen, Ponte degli Scalzi, til pladsen Campo Santa Margherita og derfra ind i kvarteret San Polo. Kirken, som kvarteret er opkaldt efter, blev opført i det 9. århundrede og ombygget i det 15. og endnu en gang i det 19. århundrede. Det er altså noget af en stilblanding, som ikke gør kirken specielt harmonisk, men den er et besøg værd på grund af dens detaljer, og ikke mindst på grund af Tiepolos malericyklus - Via Crucis.
San Polo-kvarterets altdominerende kirke hedder Santa Maria Gloriosa dei Frari. Den er bygget af teglsten i gotisk stil og i det ydre ret beskeden i sit udtryk sammenlignet med mange andre af Venedigs kirker. Men indvendig åbenbarer den gamle franciskanerkirke meget spændende kunstværker. Over højalteret ses et imponerende maleri af Tizian, der viser Jomfru Marias Himmelfart. Der er desuden værker af Donatello og Giovanni Bellini samt billedhuggeren Antonio Canovas gravmæle i pyramideform og i nyklassicistisk stil, som han selv skabte. 
Vi går videre til en af Venedigs laugsbygninger, Scuola di San Rocco, fra midten af 1400-tallet, overdådigt udsmykket af Tintoretto, og derefter til San Pantalon kirken, som har verdens største canvasmaleri i loftet og vi slutter ved den berømte Rialtobro.

 
Klosterhaven

Tirsdag 23. maj
Morgenmad
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus
 
Onsdag 24. maj
Morgenmad
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus
 
Torsdag 25. maj
Morgenmad
09.00-18.30 Udflugt med tog til Padova (inkluderet for alle).
Vi har først en guidet byvandring på ca. 3 timer med lokal engelsktalende guide.
Vi skal se nogle af byens vigtigste seværdigheder: Capella degli Scrovegni med Giottos freskecyklus, Palazzo della Ragione, Palazzo Capitaniato og Palazzo dei Signori, domkirken, basilikaen Sant'Antonio (også kaldt helegenens basilika) og pladsen Prato della Valle (se også beskrivelsen i indledningen).
 
Fredag 26. maj
Morgenmad
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus
 
Lørdag 27. maj
Morgenmad
09.00 Malekursisterne hænger deres billeder op
09.30 Fernisering (for alle)
11.15 Vandtaxi til lufthavnen
14.10 Flyafgang
16.10 Ankomst til Kastrup lufthavn

 
Klosteret set fra luften (de hvide bygninger)

Klosteretes ene facade  - opholdsstue    
                                                         

Pris  
     
Malerejse: kr. 7.595,- pr. person i dobbeltværelse med bad/toilet 
 
Rejse uden kursus: kr. 7.095,- pr. person i dobbeltværelse med bad/toilet 
 
Tillæg i enkeltværelse med bad/toilet kr. 750,-
OBS! Enkeltværelserne er udsolgt, og der kan ikke skaffes flere!
 
 
Fradrag ved indkvartering i 3-sengsværelse – 210 kr. pr. person
 
Der er meget få enkeltværelser, og da vi ved at efterspørgslen på disse er stor, opfordres man til at dele dobbeltværelse med anden deltager, hvis dette er muligt, da vi ellers må afvise en række mulige deltagere.
 

Prisen inkluderer:

      

 •    Flyrejse København – Venedig t/r med Norwegian
 •    Skatter og afgifter pr. juli 2016
 •    overnatninger på klosterpension inkl. morgenmad
 •    Lufthavnstransfer t/r med vandtaxier
 •    Kort til ubegrænset sejlads med Vaporetto og kørsel med bus i Venezia i 7 dage
 •    Tog Venezia - Padova t/r 
 •    Billet til Scovegnikapellet i Padova
 •    Reception/fernisering 
 •    Guidet byvandring i Padova 
 •    2 x guidet byvandring i Venezia
 •    Kursus i flg. program for deltagerne i malekurset 
 •    Kursus- og rejseleder samt teknisk rejseleder under hele rejsen

 

Ikke inkluderet:

 • Turistskat, som betales direkte til klosterpension: 3 € pr. person pr. dag (i alt ca. kr. 150)
 • Entréer (pensionister +65 har gratis adgang eller reduceret pris nogle steder ved fremvisning af ID)

Udover ovenstående pris skal deltagerne betale kr. 200,- pr. person i kontingent til Italiensk Forum, hvis man ikke allerede har betalt kontingent for det år, som rejsen ligger i (2017).

Kurset
Kurset i akvarelmaling og tegning henvender sig til alle uanset forudsætninger, da undervisningen er individuel, dog vil det være en fordel at have et kendskab til de mest almindelige teknikker.
 
Rejse uden kursus
Der er også mulighed for at deltage i denne rejse uden kursus - til nedsat pris.
Deltager man uden kursus vil der sammen med malekursisterne være tilrettelagt byvandringer i Venezia og udflugt til Padova - og man vil have mulighed for at deltage i fællesmiddage og kursisternes fernisering. Inkluderet er et kort til 7 dages ubegrænset transport til vandsporvognene i selve Venezia og til øerne ude i lagunen Murano, Burano og Torcello.  
Der vil blive givet forslag til ture rundt i byen, og ud over byens mange monumenter og kunstsamlinger vil der også være mulighed for at besøge den store, internationale kunstudstilling Biennalen.
 
Kursus- og rejseleder er Otto Käszner, tidligere stadsarkitekt i København.
Otto Käszner har været rejseleder for Italiensk forum på ture til Veneto og Venedig (omkr. Palladios arkitektur) og gennem en årrække lærer på male- og tegne kurser i Cortona i Toscana (som han også vil være i 2017).


Teknisk rejseleder er Niels Bertelsen. rejseforeningens formand.
Niels Bertelsen har gennem mange år ledet rejser til Italien, fortrinsvis til Rom og Toscana.
 

Gruppestørrelse: 8-10 på tegne/malekurset og 8-10 uden kursus.

 

Tilmeldingsfrist
15. november 2016, men det anbefales at tilmelde sig tidligt, hvis man vil sikre sig plads. Især hvis man ønsker enkeltværelse, som der er et meget begrænset antal af.

 

                        


Vis stort kort 

REJSEBESTEMMELSER

For at deltage i rejse med Italiensk Forum er det en forudsætning at alle deltagere er medlem af foreningen. Kontingentet er kr. 200,- pr. person og er gyldig i det år rejsen foretages i.

Bestilling og betaling

Du kan bestille din rejse ved at sende en e-mail til info@italienskforum.dk Husk at angive alle deltageres navne præcis som de er anført i deres pas.

Foreningens tekniske arrangør AlfA Travel A/S sender bekræftelse med indbetalingskort. Depositum er kr. 1.700,- pr. deltager og beløbet skal indbetales senest den dato, som er anført på girokortet. Restbeløbets forfaldsdato fremgår af bekræftelsen samt girokort. Det er også muligt at overføre betaling via homebanking til AlfA Travel A/S konto (reg.nr. 7670) 5586065. Husk ved bankoverførsel at anføre bookingnummer. Overholdes de anførte betalingsfrister ikke, forbeholder AlfA Travel A/S sig ret til at annullere rejsen uden varsel.

Priser
Priserne er priser pr. person, med mindre andet er nævnt i rejsebeskrivelsen.

Afbestillingsforsikring
Vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring.
Forsikringen kan tegnes hos AlfA Travel A/S, og dækker afbestilling før afrejse i tilfælde
af akut opstået sygdom, alvorlig tilskadekomst eller dødsfald hos den rejsende selv eller
dennes familie samt andre forhold jf. forsikringsbetingelserne. Vi anbefaler, at betingelserne læses grundigt igennem.
En afbestillingsforsikring, der dækker den enkelte rejse, koster 6% af rejsens grundprisen (inkl. evt. enkeltværelsestillæg). For de fleste af de udbudte rejser, kan det betale sig at tegne en kombineret årsafbestillings- samt årsrejseforsikring, der gælder i 1 år fra tegningsdatoen. Priserne skal tillægges 1,1% i skadesafgift til staten. Ønskes forsikringen så oplys venligst CPR-nummer ved bestillingen.
 
Afbestillingsregler
Ved afbestilling mere end 60 dage før afrejse er depositum fortabt.
Ved afbestilling mindre end 61 dage, men mere end 14 dage før afrejse er udover
depositum 50% af rejsens pris fortabt.
Ved afbestilling mindre end 15 dage før afrejse er rejsens totale pris fortabt.
 
Hoteller og værelser
På hjemmesiden fremgår beskrivelsen af hotellerne. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at enkeltværelser ofte er små og ikke af samme standard som dobbeltværelser. Ved tresengsværelser er det oftest dobbeltværelser med opredning. Specielle ønsker om værelser vil så vidt muligt blive imødekommet, men det er altid uden garanti.
 
Prisændringer
Der tages forbehold for prisændringer efter aftalens indgåelse der skyldes: ændrede
transportpriser, nye skatter og afgifter, ændrede valutakurser. I tilfælde af prisændringer
informerer AlfA Travel A/S hurtigst muligt. Prisændringer afledt af ovenstående berettiger ikke at afbestille rejsen. AlfA Travel A/S er ikke berettiget til at ændre prisen, når slutbeløbet er indbetalt, med mindre prisændringen skyldes kundens egne forhold.
 
AlfA Travel A/S ansvar
AlfA Travel A/S er ansvarlig for at de i bekræftelsen / fakturaen indgåede aftaler overholdes. Opstår der mangler undervejs eller på rejsemålet, skal kunden underrette AlfA Travel A/S, således at AlfA Travel A/S får mulighed for at afhjælpe manglen inden for rimelig tid. Såfremt AlfA Travel A/S kan afhjælpe en mangel inden for rimelig tid, har kunden ikke krav på erstatning. Såfremt en mangel først meddeles AlfA Travel A/S efter hjemkomst, fortabes retten til at gøre indsigelse.
Krav om erstatning fordrer, at kunden har skriftlig dokumentation for, at der er gjort opmærksom på mangler hos hotel eller transportør.
En evt. reklamation skal være AlfA Travel A/S i hænde senest 14 dage efter hjemkomsten. I modsat fald fortabes retten til at gøre indsigelse.
 
Ansvarsbegrænsninger
AlfA Travel A/S ansvar for person- og tingskade er begrænset til de erstatningsbeløb, der er fastsat i de internationale konventioner, som bl.a. international flytransport – begrænset i henhold til Warszawa-konventionen. Internationale togtransporter – DOTF/CIF konventionen. Internationale skibstransporter – Athen konventionen
 
Bagage
Det er kundens ansvar at være forsikret i tilfælde af tyveri, mistet eller beskadiget
bagage. Desuden påhviler det den enkelte deltager at sikre sin egen bagage ved transfer
og bus- eller togskifte.
 
Rejseforsikring
Det påhviler deltagerne selv at være tilstrækkeligt forsikringsdækket til lægebehandling, tandlæge, sygehusophold og evt. tilkaldelse/sygeledsagelse og hjemtransport.
Vi anbefaler at der tegnes rejseforsikring – dette er vigtigere end nogensinde, idet rejsesygeforsikringen på det gule sygesikringskort er afskaffet for udenlandsrejser. Som tidligere er du heller ikke dækket for evt. hjemtransport. Det blå EU-sygesikringskort afløser det gule, men med det blå kort sidestilles du med borgerne i pågældende land du rejser til. Ved rejser til lande uden for EU/EØS området, gælder det blå EU-sygesikringskort ikke. Det betyder at rejsende til fx Tyrkiet skal sørge for at tegne en privat rejseforsikring.
 
Glemte sager
Der vil blive opkrævet et ekspeditionsgebyr på kr. 100,- pr. sag samt udgift til porto.

 

 

 
Powered by Website Baker